Teller, Tales and Tradition

shonaleigh.jpg

Teller, Tales and Tradition is een kans van onschatbare waarde voor ieder die geïnteresseerd is in verhalen of in orale verteltradities. Je wordt een weekeinde lang ondergedompeld in een bijna verloren vertelcultuur.

Voor data en het kopen van tickets, kijk in onze agenda bij het eerstvolgende TTT-weekeinde. 

 

RADIOINTERVIEW OVER TTT (vanaf 3.40 min begint het interview)

 

Hoe ziet zo’n weekeinde eruit? 

Het weekeinde wordt gehouden in goed verstaanbaar Engels. Het vertellen start op vrijdag om half acht en eindigt na het middaguur op zondag met een lunch. Het weekeinde vindt plaats in een ontspannen sfeer met veel kussens, koffie, thee en lekkers. De groep wordt in de gelegenheid gesteld zich met vragen en verzoekjes te mengen in het vertellen zoals dat oorspronkelijk ook ging. We starten op een bepaald punt in het ‘verhalenweefsel’ en de luisteraars leiden de reis. Er zijn verhalen verstopt in de hoekjes van andere verhalen en elk verhaal roept weer vragen op die de luisteraars uitdagen de magie en de bedoeling ervan te onderzoeken. Zo zullen ze verhalen horen die misschien wel generaties lang hebben liggen sluimeren tot ze weer tot leven worden gewekt. Het kan zijn dat je begint met het verhaal van het diamanten meisje maar eerst gaat zwemmen met een ijsvis langs een afgelegen kust voordat je weer terugkeert bij het verhaal waar je begon.

slapen.jpg

Overnachtingsmogelijkheden bij het centrum

Airbnb's 

B&B's 

 

Joods-Nederlandse verteltraditie en de verhalen thuisbrengen


De Drut’syla traditie wortelt in Nederland. Shonaleigh woont in Engeland en ze wil deze traditie graag ‘thuis brengen’. Eén van de twaalf verhalencycli die Shonaleigh van haar grootmoeder heeft overgedragen gekregen, is de Menassah cyclus. Deze cyclus van verhalen is rond het jaar 1600 ontstaan rond Apeldoorn. De cyclus bevat honderden verhalen die tot het joods-Nederlandse erfgoed behoren. Ze wortelen in het Nederlandse landschap en de joods-Nederlandse cultuur. In vier jaar tijd, bij het wisselen van de seizoenen, wil Productiehuis De Verhalenboot in Zwolle acht weekenden van Teller, Tales and Tradition organiseren, om zo de complete, oorspronkelijk Nederlandse, Menassah cyclus aan het Nederlandse publiek aan te bieden.

Bekijk de geplande data in de linkerbalk, of bestel direct een ticket via onze agenda.

 

  

PROGRAMMA 

 

Vrijdag                 

19.30 – 21.00, inclusief hapjes

Zaterdag             

10.00, inloop
10.30 – 16.30, met gezamenlijke lunch
17.30, gezamenlijk diner
19.30 – 21.30, openbare voorstelling

Zondag               

10.00, inloop
10.30 – 14.00, inclusief gezamenlijke lunch