logo2019_schrijversvakschool_groningen.jpg

 

 

SCENARIO I 

10 dinsdag- of woensdagavonden

startdatum nog onbekend | €.480,00 | Informatie over inschrijven

Een scenario met literaire kwaliteiten dat ook dient als handleiding voor o.a. regisseur, producent en acteurs stelt naast inhoudelijke, hoge ambachtelijke eisen.

Niveau 1: Filmidee, synopsis, scènes, personages en dialoog, genre, premisse, story en plot, narratieve structuren; de theorie wordt geïllustreerd met filmfragmenten. Maar vooral schrijf je scènes binnen de wetten van film en scenario. Je leert filmisch te denken en vertalingen te vinden voor die zaken die voor film al snel te uitgebreid zijn.

Houd bij het deelnemen aan dit schrijftraject rekening met een huiswerklast van circa een dagdeel per les. Er wordt van je verwacht dat je op de gegeven deadlines je werk en feedback op je mede-studenten inlevert. 

Vraag info bij pauline@svsgroningen.nl
Schrijftechnieken A en B vormen de entree naar de vakken op niveau I, tenzij je werk kunt overleggen waaruit blijkt dat je voldoende schrijfervaring hebt om direct in het vak op niveau 1 te starten. 

Voor meer informatie: Bezoek onze Voorlichtingsavond of neem contact op met de directeur van de school, Pauline Durlacher: 06 14771011 of contact@svsgroningen.nl 

 


HANDIG VOOR NIEUWE VERTELLERS